Mitä on "ydinsisältö"?

Miksi ihmiset seuraavat sinua? Miksi he jakavat sisältöäsi? Ydinsisältö (eng. foundational content) on vastaus näihin kysymyksiin. Jos blogisi on talosi, ydinsisältö on talosi perustukset, jonka päälle kaikki muu rakennetaan.

Ydinsisältö ei synny hetkessä, vaan se muotoutuu ajan kanssa. Et saa seuraajakuntaa ja vahvaa yrityskuvaa hetkessä. Suunniteltu ja säännöllinen julkaiseminen sekä vuorovaikutteisuus ovat avain vahvaan yrityskuvaan sosiaalisessa mediassa.

Määrä ei kuitenkaan takaa seuraajia, vaan laatu. Aina kun julkaiset jotain, mieti, onko siinä lukijalle jotakin arvokasta. Pohdi, mistä sisällöistä SINUN ydinsisältösi sisältyy ja mitä seuraajasi haluaisivat nähdä?

Yleensä pointtina on, että sisältösi ratkaisee jonkin ongelman. On se sitten konkreettinen, esimerkiksi tekninen ongelma, tai sitten inspiraation puute. Ydinsisältö voi siis muodostua esimerkiksi teknisistä markkinointivinkeistä tai inspiroivista sisustusvinkeistä. Muista luoda otsikot ja kuvatekstit niin, että niistä saa samantien selville, minkä ongelman sisältö ratkaisee.

Ydinsisällön avulla voit myös luoda sivustollesi muutaman jutun, jotka toimivat niin sanottuina vetonauloina. Se voi olla ilmaiseksi ladattava opas, verkkokurssi, videosarja tai mitä tahansa muuta. Tämä sisältö on sitä, joka erityisesti saa ihmiset kiinnostumaan sinusta, jakamaan tätä ydinsisältöä ja seuraamaan sinua jatkossakin.

Ydinsisällön lisäksi voit - ja kannattaakin - jakaa muutakin sisältöä, kuten keventäviä meemejä. Hyödynnä tarinoita, tee tilannepäivityksiä ja pikavinkkejä. Mitä vain, joka saa lukijasi pysymään kiinnostuneena. Ydinsisältöä suosittelen kuitenkin julkaisemaan säännöllisesti ja suunnitellusti.