Sähköpostimarkkinointi on edelleen yksi toimivimmista markkinoinnin menetelmistä. Itseasiassa se on Smart Insightsin mukaan somemarkkinoinnin kanssa yhtä tehokasta, ellei jopa tehokkaampaa!

Tässä blogipostauksessa käymme läpi asioita, mitä jokaisen tulisi tarkistaa ennen sähköpostiviestin lähettämistä.

1. Otsikko

Vertaa kirjoittamaasi otsikkoa vastaanottamiisi sähköposteihin. Onko se tarpeeksi houkutteleva? Entä tarpeeksi spesifinen? Houkuttelevaksi otsikon tekee usein lukijan puhuttelu (esimerkiksi sinuttelu), listaukset sekä FOMO (Fear Of Missing Out = paitsi jäämisen pelko).

Lukijan puhuttelu tekee sähköposteista henkilökohtaisemman kuuloisia. Esimerkiksi “Sinun tilauksesi #12345 on lähetetty!” ja “Hei Antero! Tässä omat etusi!”. Jos otsikko muotoillaan kaikille lukijoille, se ei tehoa niin hyvin.

Listaukset ovat kätevä tapa kertoa lukijalle suoraan mitä sähköposti sisältää. Listat, kuten tämä blogipostauskin, ovat lukijalle usein hyödyllisiä ja siten houkuttelevia. Lukija osaa heti otsikon nähdessään tehdä päätöksen siitä, että haluaako hän ylipäätään avata kyseistä sähköpostiviestiä.

FOMO, eli paitsi jäämisen pelko on yleinen tunne sähköpostiotsikoita lukiessa. Tarjouksia, tapahtumia, etuja ja kaikenlaista muuta jota on rajallinen määrä tai tarjolla vain tiettyyn aikaan, satelee sähköpostiin päivittäin. Pyri siis luomaan otsikko, josta lukija ei voi kieltäytyä. Tällainen voi esimerkiksi olla edut sähköpostien tilaajille tai ilmaiset “lahjat”, jotka ovat tarjolla rajoitetun ajan.

Lisäksi, muista vielä sähköpostin esikatselunäkymä (engl. preview & pre-header)! Monet sähköpostisovellukset näyttävät otsikon lisäksi sen vieressä vielä lyhyen teksipätkän. Hyödynnä nämä muutaman sanan esikatselut käyttämällä siinä avainsanoja ja FOMOa.

2. Persoona

Sillä, kuka tai mikä näkyy sähköpostiviestin lähettäjänä, on merkitystä. Kirjoita sähköposti omalla nimelläsi. Viesti tuntuu samantien henkilökohtaisemmalta, kun viestin lopussa lukee esimerkiksi

“Ystävällisin terveisin,

Antero Jokinen,

Digitaalisen liiketoiminnan personal trainer

*yhteystiedot*”

eikä

“Ystävällisin terveisin,

Digitrainer.fi

*yhteystiedot*”

Ihmiset haluavat mieluummin viestejä ihmisiltä, eivätkä roboteilta tai yrityksiltä. Pohdi, mikä olisi yrityksellesi paras lähestymistapa - missä muodossa ja millä nimellä haluat sähköpostit lähtevän.

3. Rakenne

Vältä pitkiä tekstikappaleita - otsikoi ja muotoile tekstiä niin, että sitä on mukava lukea. Jaa sisältö osiin ja sijoita tärkein tekstikappale ylimmäksi. Vain osa vastaanottajista aukaisee viestin otsikon lukemisen jälkeen ja vain osa jatkaa ensimmäisestä tekstikappaleesta eteenpäin. Pyri tekemään ensimmäisestä kappaleesta ytimekäs ja houkutteleva.

Jaa tekstikappaleet selkeästi omiksi osioiksi. Tähän auttaa niin selkeiden ja ytimekkäiden tekstikappaleiden kirjoittaminen kuin ulkoasukin. Voit selkeyttää rakennetta esimerkiksi asettamalla tekstikappaleille eri taustavärin sekä lisäämällä kuvia. Visuaalisia keinoja on monia ja niiden avulla sähköpostiviestin eri pointit tulevat selkeästi esiin.

4. Linkit

Tarkista, että kaikki linkit toimivat ja ohjaavat oikealle sivulle. Saan itse viikottain sähköpostia, jossa sisältö on mielenkiintoista, mutta kun yritän päästä lukemaan aiheesta lisää, ei linkki toimikaan. Tässä vaiheessa peli on sähköpostin lähettäjän osalta usein menetetty. Lukija ei välttämättä vaivaudu etsimään asiaa enää sen enempää, vaan jatkaa päiväänsä kuin sähköpostia ei olisi koskaan tullutkaan.

5. Oivallus

Sähköpostin on hyvä sisältää ainakin yksi asia, mikä pistää lukijan miettimään, inspiroitumaan tai oivaltamaan jotakin. Opetuksellinen sisältö on erittäin tehokasta sähköpostimarkkinoinnissa ja markkinoinnissa ylipäätään. Kun lukija saa sähköpostin mielenkiintoisesta aiheesta ja se saa hänet oivaltamaan jotakin, on todennäköisempää, että lukija myös klikkaa viestissä olevaa linkkiä.

Myös inspiraation luominen on toimiva keino saada ihmiset toimimaan. Luo lukijoille “tarpeita”, joita he eivät tunnistaneet aikaisemmin. Inspiraation luomiseksi kannattaa jälleen höydyntää kuvia ja videoita. Esimerkiksi sisustustarvikkeita, vaatteita, ja tapahtumia on vaikea myydä ilman kuvia. Kuvat herättävät lukijoiden mielikuvituksen ja siten myös kiinnostuksen.

6. CTA = Call to Action

Lopuksi, kehoita lukijaa tekemään jotakin. Lukija on avannut viestin nähdessään otsikon, lukenut ensimmäisen tekstikappaleen ja hän on kiinnostunut viestin sisällöstä. Mitä hän tekee seuraavaksi? Se on sähköpostin kirjoittajasta usein kiinni - siitä, mitä hän pyytää lukijaa tekemään. Jokaisen sähköpostimarkkinoinnin viestin tulisi sisältää toimintakehoite. Esimerkiksi “Lue lisää”,“Katso omat etusi” tai “Klikkaa tästä ja ennakkotilaa!”.

Sähköpostimarkkinoinnin verkkokurssi

Kaikki nämä keinot ja monta muuta, ovat välttämättömiä tehokkaassa sähköpostimarkkinoinnissa. Jotta Sinunkin yrityksesi ässättäisi jatkossa sähköpostimarkkinoinnin salat, päätimme Digitrainerillä luoda sähköpostimarkkinoinnille oman kurssin! Kattava kurssi aukeaa vuoden 2019 aikana, joten ota rohkeasti yhteyttä, jos olet kiinnostunut! Kurssin sivulle pääset klikkaamalla TÄSTÄ.