“Kyllä. Meillä täytyy olla Facebook, Instagram ja Twitter käytössä.”

“Pitäisi taas postata someen jotain.”

“Somen ylläpitäminen on työlästä, ei ehdi koko ajan olla päivittämässä jotakin.”

Kuulostaako tutulta?

Voimme varmaankin olla yhtä mieltä siitä, että käytännössä jokaisella PK-yrityksellä tulisi olla käytössä vähintään yksi suosittu sosiaalisen median palvelu käytössä. Somen ylläpitämistä pidetään usein kovin työläänä. “Kenellä yrityksessä on oikein jatkuvasti aikaa miettiä sisältöä julkaistavaksi?”

1. Luo suunnitelma

Postausten suunnittelu ja luominen vie oman aikansa, sille ei mahda mitään. Sen sijaan, että joudut stressaamaan tasaiseen tahtiin postaamisesta useita kertoja viikossa tai jopa päivittäin, voit kuitenkin suorittaa suunnittelun ja postausten luomisen lyhyessä ajassa.

Tämän jälkeen suurin työ on tehty ja voit keskittyä muuhun työhön sekä toki vastata ihmisten kommentteihin ja viesteihin mitä postauksien myötä mahdollisesti tulee. Luo siis esimerkiksi Google Sheetsiin suunnitelma, johon kirjoitat selkeästi postausten aikataulut ja sisällöt ylös - kaikki kuvatekstistä hashtageihin, omilla riveillään.

2. Luo sisältö

Kun somesuunnitelmassasi on tarpeeksi postauksia suunniteltuna, esimerkiksi 20 kappaletta, voit aloittaa luomaan niitä.

Videoiden ja kuvien luomiseen on paljon erilaisia palveluita, kuten PhotoShop, Final Cut Pro, Adobe Premiere. Jos kuitenkin teet paljon tekstipohjaisia kuvia, niin suosittelen käyttämään jotakin somepostausten suunnitteluun tarkoitettua verkkopalvelua, kuten Canvaa. Palvelulla saat helposti valittua somealustaan sopivan koon ja valmiita malleja on suuri määrä.

Pääasia on, että löydät itsellesi sopivan työskentelytavan ja palvelut, jotta laadukkaiden postausten luomiseen ei kulu liikaa aikaa.

3. Automatisoi

Sisällön suunnittelulla ja luomisella etukäteen säästät jo rutkasti aikaa ja vaivaa, mutta automatisointi on se, joka poistaa vähintään puolet yrityksesi “somestressistä”. Sen sijaan, että jatkuvasti murehdit sisällön julkaisemisesta, anna palvelun tehdä se puolestasi.

Jälleen kerran, palveluita on monia, joista voit valita itsellesi sopivimman. Esimerkkeinä Buffer, Agorapulse, Hootsuite ja SocialPilot. Palvelun päällimmäisenä tarkoituksena on ajastaa sosiaalisen median postaukset.

Syötä luomasi postaukset palveluun, valitse mille alustoille haluat julkaista ja aikatauluta. Voit näin ajastaa esimerkiksi kuukauden somepostaukset etukäteen nopeasti ja kätevästi. Säästät paljon aikaa ja somestressi ei enää paina samanlailla takaraivossa!

Postausten automatisointi ei toki estä postaamasta someen extemporena. Voit aina postata esimerkiksi Instagramiin suoraan sovelluksesta kun siltä tuntuu ja automatisointi pysyy päällä taustalla.