Mitkä asiat kannattaa pitää mielessä Facebook-markkinointia tehdessä vuonna 2019? Tähän blogitekstiin keräsimme vinkkejä ajankohtaisista markkinointikeinoista ja -työkaluista.

1. Positiivisuus

Varmista, että mainoksesi kannustaa positiivisiin reaktioihin. Facebook haluaa itse tuottaa käyttäjilleen mahdollisimman positiivisen kokemuksen, joten se haluaa vähentää negatiivisia, kärjistäviä ja ahdistavia sisältöjä. Varmista siis, että niin teksti kuin kuvat ja videotkin tukevat positiivisuutta. Saat postauksille enemmän reaktioita, kuten tykkäyksiä, kommentteja ja jakoja.

2. Social proof

Pyri saamaan reaktioita (engagement) postauksiin jo ensimmäisen tunnin aikana. Tämä osoittaa Facebookille, että mainoksesi on laadukas ja se alentaa mainonnan kustannuksia. Saat ihmiset reagoimaan paremmin toimintakehoitteilla (Call to Action), eli yksinkertaisesti pyytämällä toimimaan jollain tavalla. Esimerkiksi tykkäämään päivityksestä tai tägäämään joku.

3. Post-click optimointi

Kun pyydät toimintakehoitteessa avaamaan jonkin verkkosivun, tulee sinun optimoida tämä sivu huolella. Varmista, että laskeutumissivu vastaa sitä mitä olet mainoksessa luvannut ja että se teknisesti toimii oikein ja nopeasti. Huonosti optimoitu sivu takaa sen, että kävijä ei viivy laskeutumissivulla muutamaa sekuntia pidempään. Sivun tulee olla selkeästi luettava ja kuvien tai videoiden latautua nopeasti.

4. Hyödynnä livelähetyksiä

Seuraajasi ovat jo valmiina Facebookissa, joten saat kätevästi kiinnostuneet ihmiset livelähetyksen ääreen ilman, että siihen tarvitaan erillistä palvelua. Lähetykset saavat myös hyvin näkyvyyttä tavallisiin julkaisuihin verrattuna, koska seuraajasi saavat niistä ilmoituksen.

5. Instant Experience

Facebookissa on mahdollista luoda monipuolisia Instant Experience -mainoksia, jotka voivat sisältää videoita, kuvia ja toimintakehoitepainikkeita. Saat näppärästi lisättyä kuvakaruselleja, diaesityksiä ja muita näyttäviä tapoja jakaa sisältöä. Instant Experience mainokset ovat melko edullisia pienen käyttäjäkunnan myötä ja erotut siten myös hyvin joukosta.

6. Lookalike Audience

Kun haluat löytää potentiaalisia asiakkaita Facebookista, Lookalike Audience (eli kohderyhmä) -toiminto on ystäväsi. Sen avulla voit luoda mainontaa varten kohderyhmiä, joiden ihmiset vastaavat nykyisiä asiakkaitasi.

7. Pystysuuntaiset videot

Sosiaalisen median alustoja käytetään nykyään tyypillisesti puhelimilla. Tästä syystä pystysuuntaiset videomainokset toimivat parhaiten myös Facebookissa. Saavutat pystysuuntaisilla videoilla eniten ihmisiä ja keräät parhaiten tykkäyksiä, jakoja ja kommentteja. Sisältö kannattaa muutoinkin olla mietitty mobiililaitteet mielessä, eli pitää esimerkiksi fontit tarpeeksi selkeinä pienelle ruudulle.